joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Refugiații din Ucraina sunt ajutați să se integreze în județul Gorj

Peste 50 de refugiați din Ucraina au ajuns în județul Gorj. Situația conflictuală de la granița României nu a fost încheiată, iar oamenii fug din calea conflictului armat pornit de Rusia. Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că refugiații ajunși printre gorjeni sunt sprijiniți să se integreze sau sunt ajutați să plece mai departe, în funcție de dorința fiecăruia.

Marcel Iacobescu a explicat faptul că sunt refugiați care au ales să își înscrie copiii în sistemul de învățământ gorjean, dar și elevi care urmează cursuri online la școli din Ucraina.

Avem în jur de 50-60 de refugiați din Ucraina prezenți pe teritoriul județului Gorj, pentru că numărul fluctuează. În momentul de față avem 4 persoane cazate la Hotelul Stadionului Municipal, iar doi dintre ei au primit viză pentru a pleca în Statele Unite ale Americii. O cetățeană ucraineană s-a angajat la un salon de înfrumusețare și trei lucrează în construcții. Sunt persoane care s-au acomodat în județul nostru și trebuie să își trăiască viața mai departe. Cinci copii urmează cursuri online la școli din Ucraina. La colegiul Național Tudor Vladimirescu au fost înscriși doi copii”, a spus prefectul de Gorj, la 1 Plus TV.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica