vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de jandarmi și 80 de polițiști vor asigura un climat liniștit la Zilele Municipiului Drobeta-Turnu Severin

80 de polițiști vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat adecvat de linişte şi siguranţă  pe timpul Zilelor Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

„În perioada 06-08 mai a.c., poliţiştii vor acţiona împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, pentru menţinerea unui climat adecvat de linişte, dar şi pentru prevenirea oricăror faptelor antisociale care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a elaborat propriul Planul de măsuri în astfel de situaţii, conform căruia poliţiştii vor acţiona, în special, în zonele unde se vor desfăşura activități cultural-artistice, expoziţii, precum şi alte evenimente dedicate publicului”, potrivit unui comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenţie deosebită se va acorda zonelor aglomerate unde vor avea loc manifestări specifice cu public numeros. Prin măsurile întreprinse, poliţiştii vor urmări prevenirea şi combaterea tâlhăriilor, furturilor, precum şi a faptelor de comerţ ilicit, evaziune fiscală, dar şi identificarea persoanelor care poartă asupra lor obiecte contondente.

Se va asigura prezenţa poliţiştilor rutieri pe străzile municipiului, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor, precum şi pentru fluidizarea circulaţiei.

Jandarmii vor participa la manifestările cultural-artistice în acest sfârșit de săptămână

„În perioada 6-8 mai a.c.,  peste 200 de jandarmi din cadrul  Jandarmeriei Mehedinţi și Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fratii Buzești” Craiova vor fi  angrenați în misiuni  de asigurare și menținere a  climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de ,,Zilele Severinului” și ,,Sărbătoarea Liliacului” de la Ponoarele.

Începând cu data de 6 mai a.c., jandarmii vor acționa în cadrul dispozitivului integrat de menținere a ordinii publice în zona de desfăşurare a activităţilor organizate,  cu precădere în zona centrului comercial din cartierul  Aluniş şi zona I.C. Brătianu, unde vor avea loc o serie de concerte de muzică uşoară şi populară. De asemenea, în acest week-end jandarmii vor fi prezenți alături de alte forțe de ordine și în comuna Ponoarele unde se organizează  manifestări  prilejuite de Sărbătoarea Liliacului”, a transmis Jandarmeria Mehedinți.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, buna desfăşurare a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Având în vedere faptul că la aceste manifestări se estimează participarea unui număr mare de persoane, atât organizatorii, cât şi participanţii, au obligaţia să respecte toate reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta siguranţa cetăţenilor și programul manifestărilor.
               

Jandarmii mehedințeni  recomandă cetăţenilor:

  • să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase la vedere în autoturisme bunuri de valoare care pot atrage atenţia (obiecte de îmbrăcăminte, bani, documentele personale sau ale maşinii) şi nu în ultimul rând să supravegheze cu atenție copiii;
  • să respecte recomandările făcute de organizatori și forțele de ordine;
  • să evite consumul excesiv de alcool;
  • să sesizeze prompt organele de ordine publică prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, despre săvârşirea unei fapte penale sau contravenţionale sau despre producerea unei situaţii de urgenţă.

Politica