sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Babușca Ania, simbolul propagandei ruse pro-război, are statuie în Mariupol

Sergei Kiriyenko, adjunctul șefului statului major al președintelui rus Vladimir Putin a dezvelit, în Piața Leninsky Komsomol din Mariupol, statuia Babușca Ania, care simbolizează propaganda rusă de susținere a invaziei declanșate de Vladimir Putin.

Babușca Ania ar fi o pensionară ucraineană care ar fi întâmpinat, din greșeală, soldații ucraineni cu steagul roșu al sovietelor, în aprilie, relatează The Moscow Times și Nexta.

Imaginile prezentate de televiziunea de stat rusă au devenit virale printre susținătorii ruși ai războiului declanșat de Valdimir Putin în Ucraina sub pretextul eliberării ucrainenilor de sub conducerea ”naziștilor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ania a fost ”clonată” rapid de propaganda rusă, fiind pictată pe blocuri și panouri publicitare, scrie hotnews.ro

“Babușca Ania este un simbol al patriei mamă pentru întreaga lume rusească”, ar fi spus Kiriyenko unei mulțimi adunate la evenimentul de inaugurare a statuii din orașul cel mai crunt lovit de atacurile rușilor. Cel puțin așa relatează un lider al partidului lui Vladimir Putin ”Rusia Unită”.

“Din nefericire, nu știm numele ei întreg, dar cu siguranță îl vom afla și vom avea ocazia să vorbim și să ne plecăm în fața ei”, a mai spus reprezentantul Kremlinului care a fost desemnat recent să se ocupe de relațiile cu zona de est a Ucrainei.

Foto: Twitter/ Nexta

Politica