joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Antrenorul CSU, propus lui Gigi Becali înainte de derby: „Cu Reghecampf luau campionatul la pas!”

Laurențiu Reghecampf este considerat artizanul schimbării la față a CSU Craiova, specialiștii în sport fiind de părere că alături de Dan Petrescu este un vârf în profesie în Liga 1.

În săptămâna jocului CSU Craiova – FCSB, tehnicianul oltenilor a fost lăudat la scenă deschisă pentru tot ce a făcut la clubul oltean. Complimentele au venit de unde se aștepta mai puțin Laurențiu Reghecampf, de la Vasile Miriuță, cel cu care s-a aflat în conflict o bună perioadă de timp. Într-o analiză a celor de la FCSB, Miriuță a spus tranșant că dacă Gigi Becali l-ar fi avut pe Reghe la timonă ar fi câștigat la pas campionatul.
„Eu cred că Dan Petrescu și Reghecampf sunt cei mai buni antrenori din campionat, la ora actuală. La CFR Cluj și la Craiova văd organizare de joc, joacă ceva. La FCSB e natural ce joacă băieții aia. Ei se mișcă în față, vine Tănase din stânga se duce în dreapta, din valoarea lor individuală. Dincolo, la celelalte două echipe, vezi organizare. Fără să îi iau din merit lui Toni Petrea. Chiar îl respect, dar dacă aveau un antrenor precum Petrescu sau Reghecampf, cu încă doi fundași centrali, credeți-mă că luau la pas campionatul”, a declarat Vasile Miriuță, conform playsport.ro
Între Miriuță și familia Reghecampf relațiile au fost destul de tensionate de-a lungul timpului. În 2013, Miriuță vorbea despre ancheta în care a fost implicat Reghecampf cu privire la meciurile suspecte de blat a lui Energie Cottbus: „Eu cât am jucat la Cottbus, 4 ani de zile, din 1998 până în 2002, nu am întâlnit aşa ceva. Dacă erau probleme în Germania nu îi lua pe toţi când s-au făcut arestările şi toate cele ce s-au întâmplat în anii ăia? Laurenţiu, după câte ştiu eu a fost anchetat şi a fost declarat nevinovat. Aşa ştiu eu. Păi nu-l luau dacă era vinovat? Nu ştiu ce probleme au fost, dacă a avut într-adevăr probleme cu naşul său. Nu am de unde să le ştiu pe astea. Ce treabă am eu cu astea? Eu cred sincer că nu a făcut nimic Laurenţiu. Eu zic că-i curat, dacă făcea ceva necurat, nu-l luau ăştia în Germania?” 
Relația s-a înrăutățit atunci când Vasile Miriuță a fost nevoit să plece de la Hermannstadt, după ce Anamaria Prodan a preluat echipa.
„N-am nicio relație cu familia Reghecampf. N-am un business în viața asta cu ei cât vor trăi. Nu mi-au făcut bine, nici rău. Îi respect pe amândoi, am jucat cu Laurențiu, dar în viața asta nu voi avea nicio relație de afaceri sau de prietenie cu ei. Sunt antrenor, dar relație de prietenie nu va fi cu ei și nici nu a fost”, declara antrenorul proaspăt destituit, în urmă cu doi ani.
Chiar dacă între cei doi au existat o serie de fricțiuni de-a lungul timpului, iată însă că acum Vasile Miriuță îi recunoaște meritele lui Reghecampf în ascensiunea formației oltene.

Politica