joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri după ce o butelie i-a explodat în casă

Un bărbat de 60 de ani din comuna Orleşti a ajuns miercuri la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini, după ce o butelie a explodat în locuinţa lui, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze de la butelia ce nu era racordată corect la aragaz, bărbatul fiind surprins de suflul deflagraţiei chiar în momentul în care a intrat în bucătărie, scrie Agerpres.

„Membrii echipajului de stingere ajunşi la faţa locului au constatat că, în urma deflagraţiei, interiorul locuinţei în care s-a produs a fost avariat, acoperişul locuinţei a fost de asemenea deteriorat, iar proprietarul, un bărbat de 60 de ani, prezenta arsuri de gradul I şi II la nivelul membrelor superioare şi la faţă. Din fericire nu au existat şi alte victime rănite grav, iar explozia nu a fost urmată de incendiu. Persoana rănită a primit îngrijiri medicale preliminare la locul intervenţiei, ulterior fiind transportată la UPU Slatina, pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că butelia avea scăpări de gaze, racordul fiind slăbit, proprietarul fiind surprins de explozie exact în momentul în care a pătruns în încăpere”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii vâlceni recomandă populaţiei să nu amplaseze buteliile lângă surse de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare şi să se asigure întotdeauna înainte de folosirea acestora că nu au garnituri deteriorate ori furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete. AGERPRES

Politica