miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU a primit 12 ambulanțe pentru transportul nou-născuților aflați în stare critică

12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică au intrat în dotarea pompierilor. Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 de lei.

Cele 12 ambulanțe vor fi repartizate astfel încât să acopere întreg teritoriul țării, respectiv: B-IF (2), BH (1), BV (1), CJ (1), CT (1), DJ (1), IS (1), MS (1), PH (1), SB (1) și TM (1).

”Autospeciala de tip neonatologie este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, și este dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă”, spun reprezentanții ISU.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor constau în incubator de transport, targă, saltea vacuum pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.

Noile autospeciale au fost achiziționate din fonduri externe nerambursabile în valoare totală de 2 milioane de euro, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Foto: Facebook/IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Politica