sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secția de Neonatologie a SJU Târgu-Jiu a fost reabilitată și modernizată!

Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost reabilitată și modernizată, lucrările finalizându-se în această primăvară. Aceste lucrări au fost efectuate în baza contractului finanțat de Consiliul Județean Gorj și denumit „Reabilitare și modernizare secțiile Medicină internă I, Gastroenterologie și Neonatologie – Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, din strada Progresului”, a scris pe Facebook Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Lucrările au fost finalizate la Secțiile Neonatologie și Gastroenterologie și au început de curând la Medicină internă I (Spitalul 700-Strada Progresului). După aceste lucrări de modernizare, pacienții beneficiază de condiții la standarde europene. La fel ca și în cazul Secției Gastroenterologie, în afară de îmbunătățirea condițiilor hoteliere și a actului medical, un alt scop al acestei investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor.

Au fost înlocuite corpurile de iluminat, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC, a fost realizată instalația de detecție și avertizare incendiu, au fost montate uși rezistente la foc și au fost înlocuite obiectele sanitare. În toată secția a fost montat linoleum antistatic și antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul „mână curentă”, a fost montat tapet PVC pe pereți, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la începutul anului și până în prezent, în Secția Neonatologie au fost îngrijiți 304 nou-născuți. În cursul anului 2021, 987 de bebeluși au fost pacienți ai Secției Neonatologie.Mulțumim Consiliului Județean Gorj pentru tot sprijinul acordat în toți acești ani. Mereu, conducerea Consiliului Județean a fost alături de Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și pacienți prin investiții care au condus la creșterea calității actului medical, a condițiilor hoteliere.

Politica