marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Andy Murray nu susţine excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon

Tenismenul britanic Andy Murray, locul 78 ATP, a declarat că nu susţine decizia de excludere a jucătorilor din Rusia şi Belarus de la turneul de la Wimbledon, dar precizează că nu are un „răspuns potrivit” la această problemă.

„Nu sunt de acord ca jucătorii să fie interzişi. Recomandările guvernului nu au fost de ajutor. Ceea ce am înţeles eu din acestea a fost că ruşii şi bieloruşii pot juca dacă semnează o declaraţie că sunt împotriva războiului şi împotriva regimului rus. Nu sunt sigur cât de confortabil m-aş simţi dacă s-ar întâmpla ceva cu unul dintre jucători sau cu familiile lor (n.r. – ca urmare a semnării declaraţiei). Nu cred că există un răspuns corect. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ruşi. Am vorbit cu unii dintre jucătorii ucraineni. Îmi pare foarte rău pentru jucătorii care nu au voie să joace şi înţeleg că li se va părea nedrept. Dar îi cunosc, de asemenea, pe unii dintre cei care lucrează la Wimbledon şi ştiu cât de dificilă a fost poziţia în care s-au aflat. Îmi pare rău pentru toată lumea, îmi pare rău pentru jucătorii care nu pot evolua şi nu susţin o parte sau alta”, a declarat fostul lider ATP, care va juca, luni, cu austriacul Dominic Thiem, în primul tur al Madrid Open.

Și Simona Halep a lăsat să se înţeleagă că nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a-i exlude pe jucătorii ruşi şi bieloruşi de la al treilea grand slam al anului, informează News.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu vreau să discut despre politică, deoarce este politică în opinia mea. Este un sport individual şi nu este vina jucătorilor, după părerea mea. Este o decizie grea. Sunt tristă pentru tot ce se întâmplă în Ucraina acum şi pentru toţi oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului şi sper să se termine. Noi suntem aproape, acolo. Aşa că nu e uşor pentru nimeni, dar da, este un sport individual. Nu au voie să joace sub steagul lor, ceea ce mi s-a părut o mişcare bună. Dar în rest, este politică şi mă ţin departe de politică. Eu iubesc sportul”, a declarat Halep, potrivit jurnalistului Ben Rothenberg.

Nici spaniolul Rafael Nadal, locul 4 ATP, nu susţine excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

„Cred că este foarte nedrept faţă de colegii mei ruşi. Nu este vina lor pentru se întâmplă în acest moment cu războiul. Cele 2.000 de puncte sunt foarte importante şi trebuie să mergem la aceste turnee de grand slam. Aşa că va trebui să vedem măsurile pe care le vom lua. Ceea ce se întâmplă în jocul nostru nu are nicio importanţă când vedem atât de mulţi oameni murind şi suferind şi când vedem situaţia rea pe care o au în Ucraina”, a declarat Nadal, care face parte din Consiliul jucătorilor din cadrul ATP.

Jucătorii din cele două ţări nu pot participa la ediţia din acest an a grand slam-ului londonez din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. De asemenea, All England Lawn Tennis Club (AELTC) şi federaţia engleză (LTA) le-a interzis jucătorilor ruşi şi belaruşi să participe la toate celelalte turnee pe iarbă din Marea Britanie.

Politica