miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, victorie chinuită cu Voluntari! Singura șansă de a mai spera la titlu!

Alb-albaștrii au suferit mult, dar și-au atins obiectivul în meciul de pe Oblemenco: au luat toate punctele, grație lui Baiaram.

Contra celor de la Voluntari, CSU Craiova nu a mai avut evoluțiile entuziasmante din partidele precedente. A suferit, dar a câștigat, iar acest aspect rămâne cel mai important. Un 1-0 sec, grație golului lui Baiaram, care aduce toate punctele și ține formația olteană agățată în bătălia pentru titlu, ce-i drept cu șanse infime. Alb-albaștrii au tras de timp, s-au tăvălit pe jos, au bătut corner scurt în ultimele secvențe să mai câștige secunde, totul pentru puncte și pentru a cincea victorie la rând în play-off.
După meci, Reghecampf s-a arătat entuziasmat de efortul colectiv: „Le mulțumesc jucătorilor pentru acest meci, chiar dacă n-a fost plăcut ochiului. Știam că vom suferi, lipseau cei doi fundași centrali. Prin schimbarea lui Marius Constantin, accidentat la pauză, a trebuit să-l tragem pe Crețu din linia de mijloc și am pierdut unul dintre jucătorii cei mai în formă, care recuperează foarte multe mingi, apare la finalizare”.

Antrenorul oltenilor a dezvăluit că s-a confruntat și cu o serie de probleme de efectiv, în special în centrul apărării: „Mai multe lucruri n-au fost de partea noastră astăzi, accidentarea lui Screciu a venit la antrenamentul de ieri. Valerică Găman vine după o perioadă foarte lungă, nu e 100% pregătit. Nu este ușor, ritmul de joc este foarte ridicat pentru un jucător care a stat cinci luni afară și vine după o operație. Rezultatul este pozitiv. Știu că anumiți oameni nu sunt mulțumiți de ceea ce au văzut, dar cred că este important să suferim și noi în anumite meciuri. Numai așa putem forma o echipă puternică, care știe să se descurce în fiecare moment”.
Reghe a spus că obiectivul a fost atins, dar e conștient că o prestație similară în următorul meci, cu FCSB, nu poate aduce victoria: „Pentru echipele care joacă în play-off, cele mai importante sunt punctele. Este foarte important că am câștigat astăzi. Am spus-o că acest meci va fi mult mai greu decât meciul cu FCSB. Dacă noi câștigam azi un singur punct, nu mai era important meciul cu FCSB. Am suferit, mai ales în ultimele 10-15 minute. Sunt sigur că la următorul meci vom avea altă reacție”.
Eroul zilei, Ștefan Baiaram, a ieșit cu piciorul șiroind de sânge, după un duel cu Tamaș: „Mă bucur foarte mult că am câștigat, nu este atât de important că am înscris eu. Într-adevăr, am fost faultat și consider că merita un galben Tamaș. Obiectivul a fost să câștigăm meciul, nu să dăm cât mai multe goluri. Am vrut să ne apropiem de primele două clasate. Nu ne gândim la lupta la titlu, abordăm fiecare meci și vedem pe ce loc ne clasăm la finalul play-off-ului. Dacă o ținem așa, cred că o să fie bine pentru noi. Avem jucători cu experiență, de mare valoare”.
Dacă oltenii au savurat victoria, calculele în bătălia pentru titlu le-a făcut Ilie Dumitrescu. Analistul DigiSport a reiterat o evidență: pentru a mai spera juveții trebuie să bată din nou CFR Cluj și FCSB, dar mai au nevoie și de jocurile rezultatelor în ultima rundă pentru a lua trofeul suprem.
„Craiova are cu FCSB și după joacă la CFR acasă. Etapa următoare va fi cu încărcătură pentru FCSB, iar Craiova va fi arbitrul campionatului pentru că în următoarele două etape joacă cu FCSB și CFR. Poate să intre și Craiova cumva dacă va câștiga ambele meciuri. La ultimul meci, printr-o conjunctură, poate să tragă la titlu dacă le bate pe amândouă. Există și posibilitatea asta”, a spus Ilie Dumitrescu, la Fotbal Club.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica