vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Site-uri guvernamentale, printre care cel al Executivului și al Armatei, atacate cibernetic

Mai multe site-uri guvernamentale, printre care cel al Guvernului și cel al Armatei, au fost atacate cibernetic vineri dimineață. Purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat la Digi24 că atacul a blocat accesul utilizatorilor la pagină, nefiind afectate date sensibile sau confidențiale.

„Atacul asupra site-ului MApN atacul a fost declanșat în jurul orei 4.05, în această dimineață.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la ea, aceasta este natura atacurilor de tip DDOS. Site-ul nostru nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La acest moment, specialiștii comandamentului apărării cibernetice al MApN lucrează pentru reluarea funcționalității paginii de internet.

Vom comunica imediat ce vom restabili funcționalitatea site-ului”, a precizat la Digi24 Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN.

Întrebat dacă putem pune aceste atacuri pe seama conflictului dintre Rusia și Ucraina, acesta a răspuns: „Nu am niciun fel de date și ar fi doar o speculație din partea mea să spun asta. Vor fi dezvoltate analize în colaborare cu specialiștii din celelalte celelalte structuri guvernamentale pentru identificarea cauzelor și a originii atacului”.

La ora transmiterii acestei știri, pot fi accesate gov.ro și al instituţiei financiare afectate.

Politica