miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii si pompierii doljeni, la datorie de 1 mai

Aproape 1000 de polițiști doljeni vor acționa în cele trei zile din acest weekend pentru asigurarea ordinii și siguranței publice. Polițiștii rutieri vor avea la rândul lor grijă ca traficul pe drumurile din județ să se desfășoare fluent și corect, după cum precizează reprezentantii IPJ.

„În perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj vor fi la datorie astfel încât oamenii care participă atât la manifestările prilejuite de Sărbătoarea  Izvorului Tămăduirii, cât și la sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii, să se afle în siguranță. Astfel, peste 900 de polițiști vor acționa în teren în cele trei zile, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice şi prevenirea oricăror evenimente nedorite şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În această perioadă, pe drumurile publice din judeţ, polițiștii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj, care au amintit participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

Totodată peste  200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pentru stingerea incendiilor, acordarea ajutorului medical de urgență și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pompierii pot interveni cu peste 43 de mijloace tehnice, dintre care 23 echipaje de stingere, 3 autospeciale de descarcerare, și 17 echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.
Întrucât se apropie ziua de 1 mai, dată la care majoritatea cetățenilor aleg să își petreacă timpul liber în aer liber, la un grătar, cu familia ori prietenii, reamintim câteva reguli simple pentru evitarea situațiilor care le pot pune viața în pericol”, au spus reprezentanții ISU. Aceștia au amintit, la rândul lor cum se face corect un grătar, dar și faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

„Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins.
De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.
Țineți cont de sfaturile noastre și printr-un comportament prevenitiv, protejem viaţa, mediul şi bunurile”, au completat reprezentanții ISU.

Politica