joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii pot face grătar de 1 mai doar în Parcul „Hanul Doctorului”

Craiovenii care vor să facă grătar fără să părăsească orașul, de 1 mai, au o singură variantă: Parcul „Hanul Doctorului”. Acolo, sunt locuri special amenajate pentru astfel de activități. Autoritățile locale nu au pus la dispoziția cetățenilor alte zone, chiar dacă grătarele de la „Han” s-ar putea să nu fie suficiente.

Oamenii vor fi nevoiți să respecte și un set de reguli, pentru a nu exista probleme legate de mizerie sau chiar de foc. Doritorii trebuie să aibă la ei, pe lângă ustensilele de gratar, apă pentru stingerea cărbunilor, după utilizare.

Dacă grătarele puse la dispoziție în parc nu vor fi suficiente, craiovenii mai au și alte variante. Aceștia pot să se rezume la un picnic, aducând de acasă mâncarea deja preparată.
Parcul „Hanul Doctorului” se află în partea de est a orașului și a fost revitalizat de către Primăria Craiova, în anul 2018.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziua de 1 mai rămâne un eveniment unic, sărbătorit cu fast, an de an. Influențele culturale și locale s-au axat totuși pe un numitor comun: celebrarea naturii și a primăverii, dar și a repausului, în general prin grătare.

În România, această zi a fost celebrată cu parade în timpul comunismului, fiind inaugurată pe 1 mai 1890 de mișcarea socialistă.

Politica