sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Linie de endoscopie de ultimă generație la Spitalul Filantropia

Clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova dispune, în acest moment, de un cabinet modern de endoscopie, pacienții asigurați medical beneficiind gratuit de aceste servicii medicale.

Noua aparatură oferă echipei medicale și posibilitatea de a face ecoendoscopie (endoscopia ultrasonografică) care este o extensie complexă a tehnicii endoscopice.

”Echipamentul medical utilizat pentru ecoendoscopie este un sistem ingenios care îmbină proprietățile unui endoscop cu proprietățile unui ecograf deoarece are în plus un transductor ultrasonografic plasat în varful endoscopului. Datorită asocierii acestor componente, medicul poate obține imagini și informații despre tractul digestiv (esofag, stomac, duoden, colon și rect), dar și despre organele învecinate care nu ar putea fi vizualizate în mod normal utilizând o endoscopie clasică (pancreas, căi biliare, mediastin, glande suprarenale, etc)”, spun reprezentanții spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, pacienții spitalului pot beneficia de endoscopie microscopică confocală care oferă posibilitatea diagnosticului in vivo al leziunilor maligne şi, totodată, de posibilitatea prelevării de biopsii ţintite din zonele cele mai semnificative pentru diagnostic pentru o examinare anatomopatologică ulterioară.

„Noua linie de endoscopie ne permite să facem intervenții pe care nu le puteam realiza până acum, am extins gama de servicii spre endoscopia terapeutică, în sensul de rezecție a polipilor, de rezecție la nivelul submucoasei gastrice, pentru recoltarea leziunilor cu potențial malign pe care le putem depista în stadii precoce. Sunt mulți pacienți care au nevoie de astfel de investigații”, spune prof.univ. dr Mircea Forțofoiu, șef clinică Medicină Internă.

Serviciul de Terapie Intensivă al spitalului asigură sedarea pacienților, ceea ce oferă un confort mai mare în timpul intervențiilor.

Politica