joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANAF: A fost publicat ghidul dedicat contribuabililor care realizează venituri din activităţi de înfrumuseţare/întreţinere

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat şi publicat un nou material informativ, respectiv Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obţinute de persoanele fizice din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală.

Potrivit unui comunicat, persoanele fizice care intenţionează să obţină venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală au obligaţia înregistrării în Registrul Comerţului şi autorizării funcţionării.

De asemenea, îşi pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare: individual şi independent, ca persoane fizice autorizate; ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale şi ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior înregistrării în Registrul Comerţului şi autorizării funcţionării, persoanele fizice au obligaţia de a depune la organul fiscal competent Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

În cazul în care încep activitatea în cursul anului fiscal, persoanele fizice vor depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul II – Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în România şi contribuţiile sociale datorate în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

În situaţia în care persoana fizică începe activitatea în luna decembrie a anului de impunere, aceasta va depune Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de impunere.

Informaţiile referitoare la declararea veniturilor şi la stabilirea şi plata obligaţiilor fiscale se regăsesc în materialul elaborat de specialiştii Direcţiei generale de asistenţă pentru contribuabili, acesta fiind accesibil pe portalul www.anaf.ro, la rubrica Asistenţă Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri Curente şi alte materiale informative.

Conform sursei citate, rolul materialelor elaborate de specialiştii ANAF este de a îndruma contribuabilii să se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate şi la plata obligaţiilor fiscale.

Politica