vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Reabilitare la Spitalul din Slatina

Pavilionul Materno-Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina urmează să fie reabilitat.

Decizia a venit în urma aprobării unui proiect în cadrul sedinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Olt. Banii vor fi accesați prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul numit „Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la Spitalul Județean de Urgență Slatina – Pavilion MaternoInfantil” are o valoare de peste 38 de milioane de lei.

Conform Președintelui CJ Olt, Marius Oprescu, investiția face parte dintr-un calup de proiecte pentru reabilitarea clădirilor aflate în administrare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Urmărim pe Programul Național de Redresare și Reziliență să reabilităm termic clădiri pe care le avem în administrare, este o măsură de sprijin la care ne încadrăm. Astăzi, am aprobat reabilitarea termică a Pavilionului Materno-Infantil, un proiect în valoare de 38 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Următoarea etapă este să aprobăm și alte proiecte, în urmă cu o săptămână sau două am aprobat o altă reabilitare termică, și urmează să mai aprobăm două sau trei proiecte”, a spus Oprescu.

Pavilionul în care funcționează Secția de Pediatrie, cele două Secții de Ginecologiie și Neonatologia din cadrul Spitalului Slatina va fi reabilitat termic prin aplicarea de termo-sistem pe zona opacă a fațadelor și schimbarea tâmplăriei.

„Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea clădirii. Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, situată în intervalul 30% – 60%”, conform proiectului CJ.

Politica