Maia Sandu propune acordarea unor facilităţi fiscale şi vamale pentru moldovenii care revin în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis Parlamentului, în această săptămână, o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii moldoveni care decid să revină cu traiul în Moldova.

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative, se arată într-un comunicat de presă.

Președinta Maia Sandu menționează că întoarcerea acasă a cetățenilor noștri trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcând din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, spune șefa statului.

Populare

Recomandări

Centura de Sud a Craiovei, în întârziere. Constructorul, avertizat

Primul Certificat Constatator Intermediar a fost emis de DRDP...

Spargere la vama Craiova

Spargere la vama Craiova! Hoții au plecat cu peste...

Craiova. Colecția ”Albumul Ville de Craiova- Parc Bibesco”, la Muzeul Olteniei

Craiovenii sunt invitați la Muzeul Olteniei unde vor putea...

S-au modificat regulile spovedaniei! Orice gest familiar trebuie evitat

 O serie de propuneri ale Comisiei pastorale, monahale şi...