vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elemente de muniție rămase neexplodate, distruse de echipajul pirotehnic ISU Mehedinți

Mai multe  elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor militare au fost distruse de către echipajul pirotehnic I.S.U. Mehedinți. Transportul elementelor de muniție și a materialelor exploziv-pirotehnice către poligonul amenajat pentru distrugere s-a efectuat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunii, au fost implicate și forțe din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, un ofițer și patru subofițeri, care au asigurat paza poligonului.

„Aceasta este prima misiune de distrugere a elementelor de muniţie rămasă neexplodată din acest an. Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă”, informează ISU Mehedinți.

Specialiştii I.S.U. Mehedinți reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica