Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Sarmizegetusa Regia, de 1 mai

Publicat

pe

Turiştii care vor vizita Sarmizegetusa Regia pe 1 mai vor beneficia de tururi ghidate gratuite, informează Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

„Duminică, 1 mai 2022, vino în capitala regatului dac şi bucură-te de o experienţă inedită: tururi ghidate gratuite, oferite de DGAMPT Hunedoara, prin specialiştii direcţiei. Timp de 45 de minute, un istoric sau un arheolog va însoţi fiecare grup şi va dezvălui secretele sitului arheologic Sarmizegetusa Regia. Tururile se vor realiza cu începere de la ora 10,00, pentru grupuri de minim 15 persoane”, se arată într-un mesaj postat miercuri pe contul de Facebook al instituţiei.

Conform aceleiaşi surse, şi programul de vizitare se modifică începând cu 1 mai. Astfel, Sarmizegetusa Regia va fi deschisă pe tot parcursul sezonului cald între orele 9,00 şi 20,00.

Sarmizegetusa Regia este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO.

Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video, scrie g4media.ro

Conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO.

Foto: Facebook

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.