Consiliul Naţional al Elevilor: Organizarea olimpiadelor şcolare, un test picat de autorităţi

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis în această seară, că organizarea olimpiadelor şcolare a fost un test picat de autorităţi şi cere verificări în judeţele unde au existat probleme. Este criticat modul în care unele inspectorate şcolare judeţene au decis să organizeze olimpiadele, eliminând, în multe situaţii, principiul calităţii din ecuaţie.

”Organizarea olimpiadelor şcolare – un test picat de autorităţi! În ultimele zile, participanţii la etapele naţionale ale mai multor olimpiade şcolare au pus în evidenţă greşelile majore făcute de autorităţi în organizarea evenimentelor. Astfel, mai mulţi elevi care au participat la probele din cadrul etapelor naţionale s-au plâns de locaţiile de cazare care se aflau, într-o mare măsură, într-o puternică stare de degradare, dar şi de meniul pus la dispoziţie care sub nicio formă nu se ridica la minime standarde de calitate”, a transmis Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro  

Elevii solicită autorităţilor să trateze cu celeritate această speţă şi să desfăşoare verificări complexe în judeţele în care participanţii au sesizat vicii de organizare sau abateri de la normele de bază ale planificării unor astfel de olimpiade şi să ia măsurile care se impun pentru ca astfel de probleme să nu mai fie întâmpinate în viitor.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nevoia de finanțare pentru condiții decente

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor atrag atenţia asupra necesităţii creşterii finanţării acordate de autorităţile publice locale pentru reabilitarea unităţilor de cazare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, astfel încât condiţiile să ajungă la standardele de calitate pe care orice astfel de clădire ar trebui să le respecte în anul 2022, potrivit agerpres.

De asemenea, CNE îşi manifestă susţinerea în raport cu propunerile de creştere a alocărilor bugetare pentru premiile acordate olimpicilor, respectiv pentru alocaţia zilnică pentru cazare şi hrană şi solicită adoptarea acestor modificări în cel mai scurt timp posibil, pentru a nu mai permite ca alte generaţii de elevi să aibă parte de astfel de condiţii precare.

„Modul deplorabil în care s-au desfăşurat o parte din etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare ne face să ne punem o întrebare legitimă cu privire la interesul pe care autorităţile, mai ales la nivel local, l-au manifestat faţă de organizarea profesionistă a unor evenimente care ar trebui să promoveze performanţa şcolară la cel mai înalt nivel. Este imperios ca Ministerul Educaţiei să analizeze rapid şi cu mare atenţie deciziile lipsite de profesionalism ale inspectoratelor şcolare care s-au făcut remarcate prin organizare defectuoasă şi să sancţioneze abaterile de la normele de bază de desfăşurare a olimpiadelor, acolo unde reclamaţiile elevilor, părinţilor şi profesorilor se confirmă. Autorităţile le sunt datoare tinerilor cu rezultate excepţionale, iar eforturile pe care trebuie să le depună pentru a îi sprijini nu mai pot suferi amânare”, a declarat Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, citat în comunicat.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

FRF a sesizat Departamentul Antifraudă, după acuzele lui Mititelu

FRF a sesizat Departamentul de Integritate şi Antifraudă în...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident cu o căruță, în Olt. Două persoane la spital

Un bărbat de 32 de ani și o tânără...