joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni au acționat în minivacanța de Paște!

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 21 – 25 aprilie, la 90 de situații de urgență, majoritatea pentru acordarea asistenței medicale de urgență de către paramedicii SMURD, trei pentru salvarea victimelor unor accidente rutiere, cinci pentru stingerea unor incendii și o misiune pentru salvarea unui animal blocat într-un gard metalic.

În perioada 21 – 25 aprilie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a cinci incendii, trei dintre acestea izbucnite la autoturisme, unul la acoperișul unei fabrici de panificație și ultimul manifestat la vegetație uscată.

Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei fabrici de panificație, în localitatea Schinteiești, împiedicând extinderea flăcărilor. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzit. În localitatea Oprănești, comuna Husnicioara, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la aproximativ 1 hectar de vegetație uscată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii militari au fost solicitați să acționeze și la trei accidente rutiere, în urma cărora patru persoane, în stare de conștiență, au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD. Ulterior, trei dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Una dintre acestea a refuzat transportul la spital.

De asemenea, în 58 de situații de urgență, paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat persoanelor care au solicitat asistență apelând numărul unic de urgență 112.

Pompierii din cadrul Stației Strehaia au acționat pentru salvarea unui câine blocat într-un gard metalic, acesta fiind extras în condiții de siguranță cu ajutorul accesoriilor din dotare.

În minivacanța de Paște, pompierii mehedințeni au desfășurat misiuni de asigurare și recunoaștere, cu caracter preventiv, la 14 biserici și mănăstiri din județ, potrivit unui comunicat de presă.

Politica