joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguța Vasilescu, replică la plângerile privind cazarea de la Olimpiada Națională de Franceză

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a făcut pe pagina de Facebook câteva precizări cu privire la scandalul iscat după ce elevii din lotul Olimpiadei Naționale De Franceză au fost cazați în condiții deplorabile.

Craiova. Nereguli și plângeri privind cazarea și mâncarea pentru cel puțin jumătate din loturile de la Olimpiada Națională de Limba Franceză

„Ca urmare a articolului publicat despre condițiile de cazare a elevilor de la Olimpiada de franceză, în căminul de la Colegiul Gheorghe Chițu, vreau să fac câteva precizări:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Primăria Craiova nu a fost întrebată unde pot fi cazați elevii de la olimpiade, organizarea aparținând în totalitate Inspectoratului Județean Școlar Dolj. Ne-am fi opus ca ei să fie cazați acolo, dat fiind că liceul intră în reabilitare, în totalitate, în luna mai, așa cum s-a întâmplat cu alte 30 de școli și licee, anul trecut. De altfel, unul dintre etajele acestui cămin era deja renovat, celelalte urmând să fie reabilitate.

2. Elevi au fost cazați și la liceele Nenițescu, Bibescu, Energetic și Elena Cuza, unde condițiile sunt impecabile.

3. Menționez că orașul Craiova este printre puținele unde s-a investit foarte mult în sistemul educațional. Numai în ultimul an au fost refăcute toate bazele sportive școlare, iar în peste 50 la sută din unitățile de învățământ a fost schimbat mobilierul școlar, au fost efectuate lucrări de reparații la fațade, interioare, băi, internate.

4. De altfel, în toate intervențiile mele publice am spus că la Colegiul Chițu sunt necesare lucrări ample de reabilitare, atât la baza sportivă, cât și la clădiri, care nu pot fi inițiate repede, fiindcă trebuie să respectăm niște proceduri. Deci se cunoștea starea acestui colegiu.

5. Doar trei internate din Craiova mai au nevoie de reparații capitale, iar la Colegiul Chițu este unul dintre ele.

6. Înțelegem că decizia de a fi cazați în acel cămin a fost luată de IȘJ Dolj pe motiv că este mai aproape de sălile de clasă unde se ținea concursul școlar. Dacă am fi fost consultați, am fi putut pune la dispoziție un autocar pentru deplasarea elevilor, așa cum am făcut-o în nenumărate cazuri.

Din păcate, lipsa de comunicare poate duce și la astfel de situații nedorite! Așa cum am fost deschiși, de fiecare dată, la acordarea de sprijin oricărei entități a statului, am fi făcut-o și acum la un simplu apel telefonic, mai ales că este vorba de copii! În fotografii aveți câteva exemple de investiții în școli și internate făcute în ultimul an”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Politica