joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi explozii în Transnistria. Două antene de telecomunicații, doborâte

Două noi explozii au avut loc marți dimineață în localitatea Maiak din regiunea Grigoriopol, anunță publika.md și știri.md. Incidentul are loc la o zi după un atac cu lansatoare de grenade asupra unei clădiri guvernamentale separatiste.

Prima explozie s-a produs în jurul orei 06:40, iar a doua la 07:05. Două antene de telecomunicații ale centrului de radio și televiziune Maiak, care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia, au fost distruse, anunță presa moldovenească.

În urma exploziilor, nu au fost înregistrate victime, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului au fost trimiși polițiști și serviciile de urgență. Poliția din Grigoriopol a încercuit teritoriul centrului de radio și televiziune Maiak, iar geniștii au început examinarea zonei.

Exploziile au loc după ce mai multe explozii au fost raportate la sediul Serviciului de Securitate al auto-proclamatei republici separatiste Transnistria. Exploziile ar fi fost cauzate de grenade anti-tanc, fără să se înregistreze victime. Ministerul Apărării din Ucraina susține că ar fi vorba despre o provocare a Rusiei, sub steag fals, pentru a reaprinde conflictul din Transnistria.

Potrivit Chișinăului, scopul atacului de luni a fost de a crea pretexte pentru „tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană”. Republica Moldova a pierdut controlul asupra Transnistriei, o fâșie de teritoriu între râul Nistru și Ucraina, după ce liderii separatiști proruși și-au declarat independența în 1990. Această declarație nu a fost recunoscută de niciun stat membru ONU.

Foto: Twitter

Politica