vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Peste 200 de jandarmi au fost la datorie de Paște

Peste 200 de jandarmi au fost la datorie în perioada 22-26 aprilie a.c. în zona de competență teritorială,  astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță Sărbătorile Pascale. Asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor  religioase care au avut loc în județul  Mehedinți  a fost principala misiune a jandarmilor.

Fiind o perioadă cu evenimente la care au participat mii de persoane din judeţ (manifestări religioase,  cultural – artistice si sportive), misiunile Jandarmeriei au fost adaptate, astfel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță. Astfel, datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

În intervalul 22-26 aprilie a.c. au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale (2 avertismente, 8 amenzi) în valoare totală de 15.100 lei pentru fapte precum tulburarea ordinii și liniștii publice, adresarea de injurii și expresii jignitoare, nerespectarea de către proprietari a  măsurilor privind deținerea câinilor agresivi în spațiul public.             

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada următoare jandarmii mehedințeni  vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au comportament antisocial”, potrivit unui comunicat de presă.

Politica