miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După Polonia, Gazprom suspendă livrările de gaze și către Bulgaria

Compania rusă Gazprom a informat compania bulgară de stat Bulgargaz că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei din Bulgaria, potrivit Reuters.

Ministerul a precizat că, împreună cu companiile de stat de gaze, a luat măsuri pentru a găsi aranjamente alternative pentru furnizarea de gaze naturale şi pentru a face faţă situaţiei. 

Instituţia a precizat că pentru moment nu sunt necesare restricţii în consumul de gaze, deşi tara îşi acoperă peste 90% din necesarul de gaze cu importurile de la Gazprom. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astăzi, Bulgargas EAD a primit notificarea că livrările de la Gazprom Export vor fi suspendate începând cu 27 aprilie 2022”, a indicat Ministerul Economiei într-un comunicat, în contextul în care această ţară din Peninsula Balcanică este puternic dependentă de gazele ruseşti. 

Kremlinul a anunțat că Gazprom implementează decretul lui Putin care cere statelor UE să plătească gazele în ruble

Kremlinul a anunţat marţi că Gazprom pune în aplicare decretul prezidenţial privind impunerea plăţiilor în ruble pentru livrările de gaze, fără a oferi clarificări suplimentare, atunci când a fost întrebat despre recomandările Comisiei Europene cu privire la planul Rusiei

Bulgaria ar fi a doua țară după Polonia căreia i se va întrerupe gazul de la principalul furnizor al Europei, de când Moscova a început ceea ce ea numește o „operație militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

Politica