După Polonia, Gazprom suspendă livrările de gaze și către Bulgaria

Compania rusă Gazprom a informat compania bulgară de stat Bulgargaz că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei din Bulgaria, potrivit Reuters.

Ministerul a precizat că, împreună cu companiile de stat de gaze, a luat măsuri pentru a găsi aranjamente alternative pentru furnizarea de gaze naturale şi pentru a face faţă situaţiei. 

Instituţia a precizat că pentru moment nu sunt necesare restricţii în consumul de gaze, deşi tara îşi acoperă peste 90% din necesarul de gaze cu importurile de la Gazprom. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astăzi, Bulgargas EAD a primit notificarea că livrările de la Gazprom Export vor fi suspendate începând cu 27 aprilie 2022”, a indicat Ministerul Economiei într-un comunicat, în contextul în care această ţară din Peninsula Balcanică este puternic dependentă de gazele ruseşti. 

Kremlinul a anunțat că Gazprom implementează decretul lui Putin care cere statelor UE să plătească gazele în ruble

Kremlinul a anunţat marţi că Gazprom pune în aplicare decretul prezidenţial privind impunerea plăţiilor în ruble pentru livrările de gaze, fără a oferi clarificări suplimentare, atunci când a fost întrebat despre recomandările Comisiei Europene cu privire la planul Rusiei

Bulgaria ar fi a doua țară după Polonia căreia i se va întrerupe gazul de la principalul furnizor al Europei, de când Moscova a început ceea ce ea numește o „operație militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

Populare

Recomandări

Bătrân atacat și rănit grav de un urs la Urșani-Horezu

UPDATE!!! Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, a convocat de...

L-ați văzut? Bărbat dat dispărut de familie, căutat de poliție

Polițiștii gorjeni caută un bărbat, de 47 de ani,...

Accident grav în Veneția. Cel puţin 21 de persoane au murit

Cel puţin 21 de persoane, printre care doi copii,...

Oltean găsit spânzurat într-o anexă din gospodărie

Un bărbat în vârstă de 48 de ani,...