joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campionatului Școlar de Tetratlon, ciclul gimnazial, va avea loc pe Stadionul de Atletism din Craiova

Campionatului Școlar de Tetratlon, ciclul gimnazial, va avea loc pe Stadionul de Atletism din municipiul Craiova, în perioada 20 – 22 mai 2022. Evenimentul de va desfășura în urma parteneriatului dintre Consiliul Local Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

„Obiectul prezentului contract îl constituie asocierea părţilor în vederea organizării Campionatului Național de Tetratlon din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar în perioada 20 – 22 mai 2022. Prezentul contract intră în vigoare la data semnării lui şi este valabil până la îndeplinirea tuturor obligațiilor contractuale. Principiile care stau la baza prezentului contract sunt principiile legalității, egalității, transparenței, proporționalității, satisfacerea interesului public, imparțialității, continuității şi adaptabilității”, s-a menționat în contractu de asociere publicat de autoritățile locale.

Având în vedere că Stadionul de atletism a fost dat în folosință la nivelul cerințelor Regulamentului Federației Internaționale de Atletism, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a propus, prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova, punerea la dispoziție a bazei sportive Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu” din Craiova, în zilele de vineri, 20 mai 2022, orele 16.00 – 20 și sâmbătă, 21 mai 2022, orele 08.00 – 18.30, în condiții de parteneriat cu Primăria, cu titlu gratuit, pentru organizarea evenimentului sportiv Campionatul Școlar de Tetratlon, ciclul gimnazial (M și F).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finalizat în 2020, Stadionul de atletism din Craiova este singura arenă din România dedicată exclusiv atletismului. Noul stadion se află în vecinătatea arenei de fotbal „Ion Oblemenco”, are o capacitate de 5.000 de locuri și poate găzdui inclusiv competiții internaționale. Valoarea totală a lucrărilor de execuţie a fost de 46.518.437,56 lei cu TVA, iar investiţia a fost suportată din bugetul local.

„Având în vedere, pe de o parte, importanța evenimentului propus de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, iar pe de altă parte această oportunitate deosebită de a introduce Stadionul de Atletism din Craiova în circuitul competițiilor sportive naționale și având ca misiune dezvoltarea ramurii sportive juvenile la nivelul municipiului Craiova, se impune analizarea posibilității de realizare a acestor evenimente în condiții de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și, potrivit solicitării acesteia, aprobarea scutirilor de la plata taxelor instituite pentru utilizarea temporară a locurilor publice, conform prevederilor Codului Fiscal. Derogarea propusă pentru analizare constă în punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a Stadionului de Atletism din Craiova, a personalului auxiliar în vederea organizării în parteneriat a evenimentului, dar și scutirea de la depunerea garanției de bună execuție, derogare /scutire care este în competența autorităților deliberative, așa cum se menționează în art. 487 lit. c) cu referire la Art. 486 – Alte taxe locale, alin 1, din Codul Fiscal”, se arată în referatul de aprobare, pus la dispoziția consilierilor.

Politica