joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Au fost depuse cererile de finanțare pentru racordarea la rețeaua de gaz a 22 de comune și a orașului Vânju Mare

Cererile de finanțare pentru racordarea la rețeaua de gaz a 22 de comune din județul Mehedinți și a orașului Vânju Mare au fost depuse.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, s-au făcut toate demersurile necesare pentru realizarea documentațiilor în vederea depunerii celor trei cereri de finanțare în vederea atragerii de fonduri în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” pentru racordarea la rețeaua de gaze. Cea de-a patra cerere a fost depusă de Primăria Malovăț.

”Este un proiect îndrăzneț și îmi doresc să îl implementăm pentru că este o etapă importantă în creșterea nivelului de trai al locuitorilor. Să fie cu noroc!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unitățile administrativ teritoriale beneficiare, dacă se va obține finanțarea, ar urma să fie:

1. Comunele Pădina, Bălăcița, Corlățel, Vlădaia, Punghina, Orașul Vânju Mare.

2. Comunele: Oprișor, Vânători, Braniștea, Cujmir, Dârvari, Obârșia de Câmp.

3. Comunele Salcia, Vrata, Gârla Mare, Pristol, Gruia, Pătulele.

4. Comunele: Malovăț, Breznita Ocol, Izvorul Barzii, Bâlvănești și Ilovăț.

Valoarea totală a investiției de înființare a rețelei de distribuție, realizarea branșamentelor și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale pentru UAT- urile beneficiare este de 908 071 493 lei. La acestea se adaugă cererile de finanțare depuse de primăriile care nu au încheiat parteneriate cu Consiliul Județean Mehedinți.

Politica