joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festival pe Oblemenco. „Anul acesta nu ne gândim să facem profit”

Ocupați cu pregătirile de Paști, reprezentanții Primăriei și consilierii locali nu s-au mai deplasat pană la Stadionul central pentru ședința lunara, ci au făcut-o online. Acest lucru nu i-a împiedicat să se contreze, menționând apoi că se află în preajma sărbătorilor.

În cadrul ședinței, consilierii locali au discutat despre festivalul ce urmează să organizat în Bănie, la finalul verii. Este vorba despre „Craiova IntenCity”, un eveniment ce se va ține pe stadionul „Ion Oblemenco” și care se va întinde pe 3 zile.

Avem cea mai bună platformă de festival din România. Cu Sala Polivalentă și cele două stadioane chiar putem organiza un eveniment de anvergură. Știu că infrastructura noastră este net superioară. În timp și cu o strategie bună putem face o figură frumoasă. Eu îmi doresc foarte mult acest festival. Am făcut ceva muncă de cercetare pe acest subiect și doresc să menționez câteva lucruri: perioada aleasă nu ne avantajează. Înțeleg că nu mai e timp pentru schimbări anul acesta, dar cea mai bună perioadă ar fi la jumătatea lunii iunie. Temperatura medie este mai bună și la fotbal este pauză competițională. Genurile muzicale ar fi trebuie ales în urma unui sondaj public. Genurile de anul acesta mi se par puțin incompatibile”, a spus consilierul local din partea PNL, Cosmin Corâțu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu a fost singura intervenție pe această temă. Un alt consilier local, Cezar Drăgoescu, a cerut câteva lămuriri în ceea ce privește organizarea Craiova IntenCity, despre care spune că ar trebui să producă bani pentru Primărie, nu invers.

Nu știu de ce s-a ales ca acest festival să fie făcut prin Opera Română și nu cu un parteneriat public privat. Era mult mai corect să se vină cu un astfel de festival care să fie organizat de către o firmă privată, iar Primăria să câștige bani de pe urma unui astfel de festival, nu să-i cheltuiască. Nu am văzut simulări cu ce venituri va produce pentru oraș”, a declarat Cezar Drăgoescu

Opera Română Craiova a publicat un anunț în sistemul electronic de achiziţii publice, prin care vrea să găsească firme care să presteze servicii pentru festivalul „Craiova IntenCity”. Este vorba despre vânzarea biletelor și publicitate, pentru care instituţia de cultură subordonată primăriei din Bănie ar fi dispusă să plătească 1.848.739,50 lei (fără TVA), mai exact 2.200.000 de lei cu TVA (445.000 de euro).

Primarul Craiovei le-a răspuns consilierilor și a explicat faptul că nu exclude ca anul viitor să fie alte genuri muzicale alese pentru Festival. Totodată, Lia Olguța Vasilescu spune că autoritățile locale nu s-au gândit la faptul că evenimentul poate fi profitabil în acest an, dar sunt speranțe pentru viitor.

Din punctul nostru de vedere este foarte bine aleasă perioada, pentru că în ultima săptămână din august, cam toată lumea și-ar termina vacanțele. Noi sperăm să avem o prezență nu numai din rândul craiovenilor, având în vedere că publicitatea se face și pentru Bulgaria, Ungaria sau Serbia. Ne așteptăm la mai mulți turiști în perioada respectivă. Genurile muzicale le-am luat și în funcție de gusturi, dar având în vedre că este un festival care poate să concentreze mai multe genuri, anul viitor nu excludem să fie Metallica sau altceva. Nu ne-am axat doar pe DJ. Încercăm să venim cu ceva nou. Am Optat pentru Opera Română pentru că este varianta legală posibilă. Nu putem să ne asociem acum cu un investitor privat și să introducem noi bani, pentru că banii respectivi se vor recupera și trebuie să ajungă tot la noi. Ori dacă este un privat care face această activitate este clar că nu mai putem să recuperăm banii. În ceea ce privește profitul pe care îl așteptăm, sincer, nu ne gândim ca anul acesta să facem profit din Festivalul respectiv. El va fi profitabil în anii următori. Este important pentru dezvoltarea orașului și mă refer la industria HoReCa. Va avea mult de câștigat de pe urma acestui Festival”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Politica