vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2 milioane de lei pentru mobilier nou la SCJU Craiova

Consilierii județeni au aprobat, marți, banii necesari pentru înlocuirea mobilierului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova (SCJU), anunțată de șeful administrației județene încă de la începutul lunii. Banii vin din economiile realizate de CJ în urma unei licitații publice.

Astfel, CJ dorește să schimbe toate paturile, noptierele și saltelele din gestiunea SCJU, investiție care va depăși 2 milioane de lei. În total, aproximativ 1.000 de piese de mobilier și anume 700 de paturi și 300 de noptiere urmează să fie înlocuite. 

„Pentru finanţarea spitalelor se alocă suma de 2.200 mii lei transferuri investiţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sumă estimată pentru achiziționarea de paturi și noptiere”, conform proiectului CJ.
Președintele CJ, Cosmin Vasile, a vorbit despre licitația publică în urma căreia s-a reușit economia, cât și despre nevoia de a schimba toate paturile deținute de SJU.
„Am avut o economie la o licitație publică. Este vorba despre licitația prin care demolăm cazarmele de la aeroport, pentru eliberarea terenului. A fost o economie că s-a venit cu un prag mai mic decât valoarea estimată. Cu acei bani mergem să schimbăm toate paturile și noptierele din spital. Vorbesc despre acele paturi din metal și noptiere din tablă, toate din anii 70. O parte dintre ele au fost schimbate și de spital de-a lungul ultimilor ani, pentru că au mai avut diverse sponsorizări de la ONG-uri, iar o parte dintre ele în ultimii 3-4 ani au fost schimbate. Tot ce a rămas vom schimba noi, paturi, noptiere și saltele noi. Să dormi într-un pat vechi de 40 de ani, nu cred că e bine”, a spus președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
În afara obiectelor de mobilier, SJU se va alege și cu aparatură medicală, acest lucru venind în urma diminuării sumei cheltuite pe alte aparaturi medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a solicitat diminuarea sumei de 505 mii lei de la următoarele investiții: endoscop diagnostic (1 buc) (168 mii lei), endoscop terapeutic (1 buc) (168 mii lei), colonoscop diagnostic (1 buc) (169 mii lei) și alocarea acesteia la următoarele investiții noi: turn videoendoscopie cu accesorii (1 buc) (365 mii lei), mașină de spălat endoscoape (1 buc) (140 mii lei)”, conform aceluiași proiect aprobat marți de CJ.

Politica