joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: 21 de persoane au rămas fără permis de conducere în weekend

21 de vâlceni au rămas fără permis de conducere în acest weekend, iar alte 119 pesoane s-au ales cu sanctiuni contravenționale, în urma acțiuniilor desfășurate de poliția rutieră.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Vâlcea, în perioada acestui weekend, polițștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunilor Rutiere Brezoi, Dragășani, Horezu, Băile Govora, Bălcești, Berbești și Băbeni au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN 7, DN 64, DN 67, precum și pe DJ/DC din județul Vâlcea.

Au fost verificate 168 de auto, au fost legitimate 181 de persoane și au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru depășirea limitei legale de viteză, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate vehicule, abateri ale bicicliștilor și nu numai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice (14 viteză, 4 depașire, 3 neacordare prioritate vehicule) și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Tot în cadrul acestor activități au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbat, prins băut la volan

Potrivit ipj Vâlcea, la data de 16 aprilie, polițiștii din Brezoi au depistat un bărbat care ar fi condus un autoturism pe DN 7 – Brezoi, sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvâârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Un alt bărbat s-a ales cu dosar penal pentru că a condus în timp ce avea permisul suspendat

În aceaași zi, polițiștii din Horezu au depistat un bărbat în timp ce ar fi condus un autovehicul pe DN 67- Tomșani, având dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

Potrivit sursei citate, acestuia i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Recomandări rutiere:

Circulaţi, atât în interiorul localităţii, cât şi în afara acesteia, cu o viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere, care vă permite oprirea în siguranţă a autovehiculului.  

Păstraţi-vă calmul, în condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.   

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă vă simţiţi obosit!   Adoptaţi o manieră preventivă de condus şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Pietonii sunt sfătuiţi să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în timpul deplasărilor pe drumurile publice.  

Totodată, le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de conducătorii auto.

Politica