sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

45 de biserici şi mănăstiri din judeţul Mehedinţi vor fi verificate până de Paște

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire au început activitățile de control și informare preventivă la 45 de biserici şi mănăstiri din judeţul Mehedinţi. Misiunile au început sâmbătă şi se vor încheia în Noaptea de Înviere, când pompierii mehedinţeni vor fi prezenţi în bisericile şi mănăstirile cu afluenţă mare de persoane, pentru a se asigura că slujbele religioase se vor desfăşura în condiţii de siguranţă, dar și pentru a interveni prompt în situația producerii unor evenimente negative.

Pe parcursul acestor activităţi, preoţii și personalul neclerical vor fi instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

Pe timpul slujbelor religioase, credincioşii trebuie să manifeste prudenţă la utilizarea lumânărilor aprinse care trebuie ţinute la distanţă faţă de haine şi păr, evitând apropierea acestora de obiectele de decor care ar putea lua foc. O atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent”, transmite ISU Mehedinți.     

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica