sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. A fost inaugurată Unitatea Funcțională de Arși (UFA)

𝗨𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗙𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝘀̦𝗶 (𝗨𝗙𝗔), 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝘀𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁𝗮̆ 𝗽𝗮𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗰𝘂 𝗮𝗿𝘀𝘂𝗿𝗶 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗴𝗿𝗮𝘃𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗶𝗶 𝗮𝗻𝗶 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮, 𝗱𝗮𝗿 𝘀̦𝗶 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝘀𝗮̆𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗦𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗿𝘂𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗱𝗶𝗼𝘃𝗮𝘀𝗰𝘂𝗹𝗮𝗿𝗮̆, 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗖𝗹𝗶𝗻𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 au fost, astăzi, inaugurate, a anunțat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

La inaugurare a participat și prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, prezent astăzi la Craiova pentru o vizită de lucru la spitalele din oraș.

Structura destinată pacienților arși funcționează în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta este dotată cu trei paturi de terapie intensivă de ultimă generație și echipamente moderne, care asigură monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, precum și posibilitatea de ventilație mecanică. În cadrul UFA vor funcționa două săli de operație pentru pacienții cu arsuri de până la 30% din suprafața corpului.

”Investiția în amenajarea Unității de Primiri Urgențe a fost realizată de Consiliul Județean Dolj, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 20 de milioane de lei. În plus, am asigurat finanțarea pentru dotările Unității Funcționale de Arși, în valoare de 320.000 de lei”, a spus Vasile.

În cadrul Secției de Chirurgie Cardiovasculară, au fost inaugurate cele două săli de operație care asigură posibilitatea efectuării unor intervenții medicale pe cord care nu se puteau realiza până acum la Craiova. Secția are 5 paturi de terapie intensivă și 25 de paturi destinate pacienților post-anestezie. Consiliul Județean Dolj a contribuit cu două treimi din finanțarea destinată dotării acestei unități, 1,7 milioane de lei.

Politica