joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Rafila, vizită la Ambulatoriul Spitalului Filantropia: „Diversificăm calitatea serviciilor medicale”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat Ambulatoriul Spitalului Filantropia, situat pe Bulevardul Nicolae Titulescu. În incinta acestuia doar RMN-ul este funcțional, clădirea principala este renovată și urmează să se monteze aparatura în toate cabinetele.

Cu această ocazie, Dr. Lorena Dijmărescu, Medic Primar în Obstetrică-Ginecologie şi director medical la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova, a vorbit despre viziunea ei asupra Ambulatoriului și despre necesitatea de a nu mai pierde timpul atunci când vine vorba de diagnosticul pacienților.

Am reabilitat Ambulatoriul încercând să diversificăm calitatea serviciilor medicale. Dorința noastră și planurile noastre s-au implicat cu clădirea pe care o realizăm în momentul de față. Este în curs de realizare un centru de imagistică, astfel încât pacientul să nu mai trebuiască să facă un circuit alambicat între serviciile medicale. Să aibă la dispoziție 18 specialități medicale, fiind în plan și o diversificare a acestora. Mă refer la specialitățile pe care nu le avem în spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De menționat că, în toată clădirea aparatura pentru toate specialitățile a fost dotată conform regulilor în vigoare, de la sisteme de avertizare, fum, alerte, până la aparatură specifică fiecărei specialități de ultimă generație. Faptul că un pacient vine și își caută un serviciu de specialitate în ambulatoriu și are alături și serviciile de imagistică complementare, pentru noi e un pas înainte în a scurtcircuita eventualele întârzieri. În principiu, este vorba despre un număr foarte mare de pacienți care vor trebui să fie găzduiți în aceste ambulatorii”, a declarat aceasta.

Politica