vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii abia așteaptă transferul lui Cicâldău la Fiorentina!

Mihai Rotaru își freacă mâinile în perspectiva unei mutări a ultimului său briliant în Serie A, transfer anunțat de presa din Turcia.

Galatasaray nu este în cea mai bună situație financiară, iar de acest fapt vrea să profite din plin Fiorentina, care țintește jucătorii valoroși de la cea mai titrată echipă din Turcia. Jurnaliștii de la Aksam.tr susțin că Alexandru Cicâldău face obiectul unui transfer la Fiorentina, în această vară, alături de fundașul danez Victor Nelsson.
Mutarea este agreată de ambele tabere, având în vedere că gruparea viola are nevoie de un mijlocaș box-to-box, profilul lui Cicâldău, în vreme ce Galata ar mai acoperi găurile financiare, scăpând și de salariul de 700.000 de euro al internaționalului român. Astfel, turcii ar urma să aibă posibilitatea să plătească și ratele restante pe care le are către CSU Craiova, potrivit DigiSport.
Mutarea lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray a reprezentat cel mai scump transfer al verii 2021 din fotbalul românesc. Potrivit informațiilor inițiale, pe lângă cele 6 milioane de euro pe care gruparea turcă s-a obligat să le plătească în rate, Mihai Rotaru a negociat la sânge și a păstrat și 20% dintr-un eventual transfer. Astfel încât, în această vară, conturile clubului din Bănie ar urma să devină dolofane, pe filieră turcă. Încă nu a fost dezvăluită suma de transfer discutată între oficialii Fiorentinei și Galatei, dar la fiecare milion de euro, 200.000 euro revin oltenilor. Iar suma nu poate fi mai mică de 6 milioane, drept urmare CSU ar colecta în visterie cel puțin 1.2 milioane de euro, grație unei negocieri inițiale bune.
Odată cu mutarea la Galatasaray, Alexandru Cicâldău a devenit al treilea cel mai scump transfer din istoria CSU Craiova. Oltenii au încasat sume mai mari doar la plecările lui Valentin Mihăilă, ajuns la Parma pentru 8.5 milioane de euro, și Alexandru Mitriță, cumpărat de New York City FC cu 8 milioane de euro. Alexandru Cicâldău a ajuns la CSU Craiova în 2018, de la Farul Constanța, în schimbul a 1 milion de euro.

Politica