vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru își freacă mâinile: „Markovic poate reprezenta cea mai bună marfă de export”

Evoluția tânărului atacant al CSU Craiova în derby-ul cu CFR Cluj a stârnit reacții diferite, primind și laude, dar și critici.

Jovan Markovic a intrat pe parcursul meciului cu CFR Cluj. A reușit golul egalizator, de 2-2, și a mai avut o șansă imensă, izbind transversala. Tânărul atacant al oltenilor este ultimul pariu al patronului Mihai Rotaru, care previziona că va marca peste 30 de goluri în sezonul următor, fiind văzut ca următorul tun financiar pe care-l va da, după ce a reușit să umple visteria clubului după transferurile lui Ivan, Băluță, Mitriță și Mihăilă.
Rotaru nu este singurul care consideră că Markovic poate ajunge la un nivel înalt. Agentul FIFA Bogdan Apostu e sigur că atacantul lui Rotaru poate juca în marile campionate ale Europei, prevăzându-i un viitor în Premier League, dar apreciind că până să ajungă acolo ar trebui să presteze într-o ligă mai modestă, precum e cea belgiană.
„Markovic poate reprezenta cea mai bună marfă de export după meciul de aseară. Are forță fizică, tehnică, tot. Reușește cu ușurință să își creeze ocazii, e un jucător complet. Dacă va primi încredere… și cred că va primi, l-am auzit pe domnul Rotaru aseară, după meci, a zis că va marca 30-35 de goluri. Cred că e foarte greu să marcheze 35 de goluri, dar 20 de goluri poate să marcheze. El s-ar potrivi, ca profil de jucător, în campionatul Angliei, dar mi-e foarte greu să cred că poate ajunge un fotbalist român direct în Premier League. E greu pentru orice jucător român în Anglia. Cred că e nevoie de un pas intermediar, într-un campionat mediu al Europei, gen Belgia, pentru a putea ajunge în campionatele mari ale lumii”, a spus Bogdan Apostu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.
Daniel Pancu a apreciat tupeul lui Markovic din afara gazonului, de la interviuri, când a spus că vrea la naționala mare.
„Da. E foarte bine că se cere, pentru că văd pe alții care se duc acolo care spun: «Poate îmi dă și mie 2-3 minute». Deja are 21 de ani. Pe la 16 ani cred că a debutat el la Craiova, deja e un jucător… Are 21 de ani, dar nu mai e… pentru că are meciuri, multe goluri în sezonul ăsta. E plin de calități. Poate să crească mult mai mult. Are în schimb problema asta a fizicului. E mai masiv. El nu e lent în mișcări, dar slăbise într-un timp, adică se normalizase, arăta ca un fotbalist. Eu, în afară de Ronaldo, «Fenomenul», care juca gras, alți fotbaliști mari, în ultimii ani, eu nu mai știu. Dacă nu își rezolvă problema asta, îi va fi foarte greu să plece în străinătate, pentru că acolo trebuie să ajungă un jucător cu calitățile lui. Sper să nu i se dea impresia, să i se spună din partea nutriționistului, antrenorului sau a mentorilor lui că dacă el se simte bine la greutatea asta, e bine să stea așa. Nu. E greșit, în opinia mea. În rest, are marjă mare de creștere, e foarte puternic, poți să dai mingea pe el fără probleme”, a spus Daniel Pancu, la ProSport Live.
Dacă Apostu și Pancu au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Markovic, Robert Niță din contră, l-a făcut praf pe atacantul oltenilor din cauza kilogramelor în plus.
„Ar trebui transpusă puțin maturitatea asta și în sala de mese sau în sala de forță, cel puțin. Mi se pare că nu arată a fotbalist profesionist. E un jucător de forță, e un jucător de la care se așteaptă să marcheze zeci de goluri… ar fi bine. Am un cunoscut la Clinceni, l-am întrebat pe vremea când se afla acolo de ce nu joacă. Mi-a spus că avea vreo opt kilograme în plus. Nu îi dădeau 25-30 minute pentru că nu ducea”, a declarat Robert Niță la Pro Arena.
„Mă bucur că am reușit să câștigăm, suntem într-o euforie foarte mare. Sperăm să câștigăm toate meciurile și să ne batem la locul doi și chiar la campionat. Pot să fiu atacantul naționalei. Mă bucur că am făcut un joc bun, sper să continui și să ajung la națională. A fost o nebunie, speram să câștigăm, am avut încredere până în ultimul moment”, a spus Jovan Markovic, după meciul cu CFR.
800.000 de euro este cota de piață a lui Jovan Markovic, potrivit Transfermarkt. Atacantul traversează cel mai bun sezon din carieră, chiar dacă nu este titular la CSU Craiova.

Politica