vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taiwan lansează un ghid pentru populație în caz de război, de teama unei invazii din partea Chinei

Armata taiwaneză a lansat pentru prima dată un ghid de apărare pentru populație, oferind cetățenilor indicații de supraviețurire în cazul unui război, în contextul în care invazia Ucrainei a făcut autoritățile din insulă să se gândească cum ar trebuie să răspundă presiunilor venite din partea Chinei.

China n-a renunțat niciodată la ideea folosirii forței pentru a prelua controlul asupra Taiwanului și și-a întețit activitățile militare în preajma insulei în ultimii doi ani, făcând presiuni asupra autorităților din Taiwan ca să-i accepte pretențiile de suveranitate.

Ghidul taiwanez arată cum pot fi localizate adăposturi aeriene prin intermediul aplicațiilor de pe telefoanele mobile, dar și provizii de apă și hrană. Totodată, oferă sfaturi despre cum se alcătuiește în caz de urgență o trusă de prim ajutor, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Redactarea ghidului a început înainte ca Rusia să atace Ucraina, eveniment care a stârnit dezbateri privind implicațiile în cazul Taiwanului și a adus în atenție modalități de a crește nivelul de pregătire, precum antrenarea rezerviștilor.

„Oferim informații privind felul în care ar trebuie să reacționeze cetățenii în cazul unui crize militare sau a unor posibile dezastre”, a declarat Liu Tai-yi, un oficial taiwanez care face parte din echipa de mobilizare a apărării. Aceste măsuri ajută oamenii să se pregătească și să supraviețuiască, a adăugat el.

Liu Tai-yi a spus că ghidul, care este inspirat de ghiduri similare emise de autoritățile din Suedia și Japonia, va fi actualizat pe viitor cu noi informații privind adăposturi, spitale și magazine cu bunuri de primă necesitate.

Ghidul conține benzi desenate și imagini cu sfaturi de supraviețuire în cazul unui atac militar, spre exemplu, felul în care poate fi recunoscută o sirenă de atac aerian și modul corect de adăpostire de rachete.

Taiwan nu a raportat până acum semne ale unei invazii iminente de către China, dar și-a ridicat nivelul de alertă de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Președintele Tsai Ing-wen a promis de repetate ori să apere insula și supraveghează un amplu program de modenizare a forțelor militare. Pe lângă planul de a antrena rezerviștii, guvernul intenționează să extindă serviciul militar obligatoriu peste durata sa actuală de patru luni.

Politica