vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autostrada Sudului: CNAIR a trimis la ANAP documentația pentru relansarea licitației pentru Drumul de mare viteză Filiași- Lugoj

Compania de Drumuri a trimis Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) documentațiile de atribuire pentru relansarea Studiilor de fezabilitate pentru Drumul de mare viteză Filiași- Lugoj (230 km), a anunțat, luni, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, întregul traseu va fi împărțit în 4 loturi:

Lotul 1: Filiași- Drobeta Turnu Severin (70 km)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul 2: Drobeta Turnu Severin-Domașnea (65 km)

Lotul 3: Domașnea-Caransebeș (45 km)

Lotul 4: Caransebeș – Lugoj (50 km)

”Contractele pentru fiecare din cele 4 loturi vor avea o perioada de derulare de cel mult doi ani.Astfel ne asigurăm că documentația va putea fi realizată eficient iar acest drum de mare viteză va putea fi construit cu adevărat”, a spus Grindeanu.

ANAP are la dispoziție maximum 10 zile pentru a finaliza verificarea documentelor, iar după validare CNAIR va putea lansa licitațiile pentru elaborarea celor patru studii de fezabilitate.

Reamintim că, proiectul inițial, Craiova-Lugoj (250 km.) cel mai mare contract pentru un studiu de fezabilitate a fost anulat după ce  tronsonul Craiova-Filiași s-ar fi suprapus peste traseul Drumului Expres Craiova-Târgu Jiu, în proiectare.

Licitația pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drum de Mare viteză Craiova – Lugoa fost lansată în 2021 cu o durată totală de 43 de luni (din care 3 ani pentru SF).

Compania Egis a câștigat contractul, dar Explan a făcut contestație și CNSC a dispus CNAIR reevaluarea ofertelor. Pe 22 martie a fost anulată cu mențiunea: „22.03.2022, abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Politica