vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Surse: Dacian Cioloș pregătește un nou partid 

Dacian Cioloș se pregătește să lanseze un nou partid, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate fostului lider USR. Întrebat dacă își lansează un nou partid, Cioloș a evitat un răspuns.

Cioloș a demisionat pe data de 7 februarie de la șefia USR, acuzând că reformele interne promise de el au fost blocate de conducerea partidului. Întrebat la vremea respectivă dacă vrea să refacă PLUS, Cioloș a negat  și a precizat că rămâne în USR ca simplu membru.

Cioloș a lansat, în decembrie 2017, Platforma România 100, trei luni mai târziu a pus bazele Mișcării România Împreună dar din cauza tergiversărilor din justiție proiectul a fost abandonat iar în decembrie 2018 a lansat la Cluj noul partid PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate), înscris deja în reigstrul partidelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În februarie 2019, PLUS a format o alianță împreună cu USR, pe care a condus-o în calitate de co-președinte împreună cu Dan Barna. A intrat în Parlamentul European pe listele Alianței USR – PLUS.

În octombrie 2021 a fost ales președintele USR – PLUS, dar a a demisionat după patru luni. La câteva zile după ce a fost ales președintele USR PLUS a demisionat și de la șefia grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Politica