vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șeful Parlamentului Slovaciei: Viktor Orbán se pregătește să rupă în bucăți Slovacia cu ajutorul lui Putin

Președintele Parlamentului Slovaciei, Boris Kollar, a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orbán, plănuiește să rupă în bucăți Slovacia și să redeseneze granițele acestei țări, cu ajutorul lui Vladimir Putin – relatează index.hu, citând portalul slovac Ma7 .

Într-o dezbatere televizată duminică la prânz, Boris Kollar a spus că agresiunea rusă în Ucraina ar putea rearanja sistemul european de pace în așa măsură încât Viktor Orbán să-l „folosească” pentru a parcela Slovacia.

Politicianul slovac consideră că amenințarea Ungariei este una serioasă, în contextul în care politicenii maghiari din conducerea țării vorbesc despre „Ungaria Mare”, fac planuri să cumpăre imobile în zonele cu comunități maghiare din Slovacia și continuă să împartă pașapoarte. „Nu este o glumă!”, a ținut să spună Boris Kollar, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a întărit afirmația că  subminarea sistemului internațional de către ruși reprezintă o amenințare și pentru suveranitatea Slovaciei și că Viktor Orbán vrea să profite de această situație în timp.

Anterior, index.hu a mai relatat faptul că liderii politici din Slovacia s-au plâns de faptul că au aflat doar din presă că guvernul maghiar a cumpărat clădiri în Košice, înființând un fond prin intermediul căruia să poată achiziționa teren agricol în țările vecine.

Ca răspuns la știrile guvernului ungar cu privire la achiziționarea de bunuri imobiliare, legislația care reglementează achiziționarea de imobile de către străini în Slovacia a fost modificată.

Guvernul Ungariei a anunțat ulterior că renunță la planul de a cumpăra teren în Slovacia, după ce slovacii au protestat. Ministrul maghiar de externe și economie, Péter Szijjártó, a fost cel care a transmis că guvernul maghiar și-a revocat decizia de a cumpăra terenuri în țările învecinate.

Politica