sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Republica Moldova a primit chestionarul de aderare la UE

Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE. Documentul i-a fost transmis astăzi, la Luxemburg, vicepremierului Nicu Popescu, ministru de externe, de către comisarul pentru vecinătate şi extindere Olivér Várhelyi.

Președintele Klaus Iohannis a salutat, într-un mesaj publicat pe Facebook, această „etapă importantă a drumului european” și a asigurat Republica Moldova tot sprijinul necesar al României.

„Înmânarea de către Comisia Europeană a chestionarului de aderare este o etapă importantă a drumului european al Republicii Moldova, iar România îi este alături și îi oferă tot sprijinul său”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul de externe al Republicii Moldova a subliniat că țara sa îşi accelerează parcursul european: „Am reiterat că suntem parte a Europei nu doar geografic, dar şi prin identitatea pe care o purtăm, valorile pe care le împărtăşim, prin limba română, limba oficială a UE pe care o vorbim, şi prin istoria comună pe care o avem”.

„Răspunsurile pe care le vom oferi întrebărilor din acest chestionar vor reprezenta radiografia situaţiei noastre de moment, arătând cât suntem de pregătiţi pentru aderarea la Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, ne vor indica unde trebuie să depunem eforturi suplimentare”, a declarat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Și ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a salutat îndeplinirea acestui pas și a declarat potrivit Radio Chișinău că România va oferi suport pentru Republica Moldova în completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE, scrie digi24.ro

„România este un susținător puternic al accesiunii celor trei țări. Sunt foarte bucuros  că Republica Moldova, și Georgia vor primi astăzi aceste chestionare. Mă voi întâlni astăzi cu colegul meu Nicu Popescu și vom discuta ce fel de asistență putem oferi din punct de vedere tehnic”, a declarat ministrul de Externe al României. 

Politica