Încep înscrierile la clasa pregătitoare

Date:

De astăzi, 11 aprilie, şi până pe 10 mai va avea loc prima etapă a înscrierii elevilor în clasa pregătitoare, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Pentru a-i înscrie pe cei mici la şcoală, părinţii trebuie să completeze o cerere-tip, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.  

Lista circumscripţiilor şcolare, precum şi a planului de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, este afişată din 28 martie la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, precum şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Copiii care nu au frecventat grădiniţa au nevoie la înscriere de o evaluare făcută de specialişti din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.   

A doua etapă a înscrierilor la şcoala primară va debuta pe 30 mai cu afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratelor a procedurii de repartizare a copiilor pe locurile rămase libere.   

Calendarul înscrierilor

Prima etapă  

  • 11 mai – 12 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.  
  • 13 mai – 25 mai 2022 – procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.
  • 26 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri.   
  • 27 mai 2022 – afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...