vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep înscrierile la clasa pregătitoare

De astăzi, 11 aprilie, şi până pe 10 mai va avea loc prima etapă a înscrierii elevilor în clasa pregătitoare, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.

Pentru a-i înscrie pe cei mici la şcoală, părinţii trebuie să completeze o cerere-tip, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor.  

Lista circumscripţiilor şcolare, precum şi a planului de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, este afişată din 28 martie la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, precum şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Copiii care nu au frecventat grădiniţa au nevoie la înscriere de o evaluare făcută de specialişti din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.   

A doua etapă a înscrierilor la şcoala primară va debuta pe 30 mai cu afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratelor a procedurii de repartizare a copiilor pe locurile rămase libere.   

Calendarul înscrierilor

Prima etapă  

  • 11 mai – 12 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie.  
  • 13 mai – 25 mai 2022 – procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.
  • 26 mai 2022 – procesarea de către Comisia naţională a cererilor de înscriere şi repartizarea copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri.   
  • 27 mai 2022 – afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

Politica