joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Peste 100 de kilograme de peşte braconat, confiscate de jandarmi

Un bărbat în vârstă de 36 ani, care comercializa ilegal pește în târgul săptămânal Făcăi, a fost prins de Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

 Aceștia au confiscat cantitatea de 110 kg de pește, din specia fitofag, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de constatare pentru comercializare de pește  fără documente legale.

”Cantitatea de pește a fost ridicată în vederea confiscării și ulterior a fost predată către operatorii autorizați în comercializarea de pește și produse din pește”, au anunțat reprezentanții Grupării de Jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege;

Totodată, faptul că prohibiția generală pentru pescuit comercial/recreativ/sportiv pe apele interioare a fost stabilită în perioada 09 aprilie-07 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră în intervalul 24 aprilie-07 iunie inclusiv, cu unele excepții.

Jandarmii recomandă celor pasionați de acest sport să înțeleagă impactul direct al prohibiției asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor.

Politica