miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Prognoza meteo de Florii, în Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele săptămâni vom scăpa de frig, iar primăvara va pune stăpânire pe aproape toate zonele țării, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane. Potrivit meteorologilor, vremea de Paște și de Florii va fi una frumoasă, temperaturile urmând să ajungă și la 20 de grade Celsius.

În Oltenia, temperaturile vor crește treptat. Dacă la începutul intervalului maximele vor fi de maxim 13 grade Celsius, în jurul datei de 16 aprilie, temperaturile vor ajunge la 22 de grade Celsius. Ulterior, temperatura aerului va scădea la 14…15 grade (în 18 și 19 aprilie), apoi prezenta estimare indică o creștere ușoară, astfel că la finalul intervalului, se va ajunge la o medie regională a maximelor de 18, respectiv 20 de grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 16 aprilie, iar în 17 și 18 aprilie vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, temperaturile vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta. Dacă la începutul intervalului, vremea va fi rece în maximele nu vor trece de 3 grade Celsius,  în 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 12 grade Celsius. După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 4 grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ANM mai anunță că la începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte.

Politica