joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1000 de fals vaccinați. Descinderi în Caracal și București

Peste o mie de oameni ar fi primit certificate false de vaccinare împotriva Coronavirus, după ce au dat bani angajaților unui centru de vaccinare cu puncte de lucru în Caracal și București-sector 2. Oamenii legii fac 12 percheziții domiciliare în acest dosar în care se aduc acuzații privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență, fals informatic și, respectiv, acces ilegal la un sistem informatic. .

„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment, rezultă că în perioada august 2021 – prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2, municipiul București și municipiul Caracal, județul Olt a efectuat vaccinări prin metoda “la chiuvetă”. Peste 1000 de persoane au obținut în mod fradulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare.
Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze”, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri la Parchetul instanței supreme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica