Consiliul Rectorilor cere ca universitățile să acorde titlurile de doctor, în locul Ministerului Educației

Date:

Consiliul Rectorilor cere Guvernului ca universitățile din România să fie cele care acordă titlurile și diplomele de doctor, în locul Ministerului Educației.

Hotărârea de a solicita oficial mutarea de la Minister la universități a deciziei privind acordarea doctoratelor a fost luată în cadrul reuniunii CNR din acest weekend, potrivit “rezoluției” semnate de președintele interimar al forului, Dan Cașcaval.

Amintim că CNR este condus interimar de rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Sorin Cîmpeanu fiind suspendat din această funcție pe durata mandatului de ministru al Educației.

Cererea ca universitățile să fie cele care decid acordarea titlurilor de doctor vine în contextul controverselor cu privire la doctoratul deținut chiar de premierul Nicolae Ciucă. Acesta este acuzat că a plagiat în teza sa de doctorat “în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138”, potrivit unei anchete semnate de Emilia Șercan. La finalul săptămânii trecute, Șercan a acuzat că „autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze”, tot în contextul plagiatului semnalat cu privire la premier.

De remarcat că primul punct al deciziei universităților reunite în ședința de sâmbătă, 9 aprilie 2022, a CNR a vizat elaborarea unei noi legi a educației, rectorii precizând că susțin o nouă lege “a Învățământului Superior”, pe baza proiectului România Educată, scrie edupedu.ro

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...