VIDEO/ Sport în familie, în Parcul “Romanescu”. Și cățeii s-au distrat

S-a dat startul la “Sport în familie” în aer liber. Zeci de copii, însoțiți de părinți, s-au distrat și au făcut mișcare, sâmbătă, în Parcul “Nicolae Romanescu” din Craiova. De jocul copiilor s-au bucurat și cățeii care au ajuns în parc pentru a-și găsi o familie iubitoare, fiind organizat un târg de adopții.

Direcția Județeană de Sport (DJS) Dolj a dat startul proiectului “Sport în familie”, iar zeci de copii și părinți s-au bucurat de soare și mișcare.

“Îmi place să fac sport, îmi plac joculețele”, a spus o fetiță prezentă la mișcare în aer liber. Un alt copil a mărturisit că i-a plăcut jocul cu cercul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“După doi ani de pandemie, să ieșim un pic din rutina pe care o aveam, să ne distrăm să ne simțim bine, la aer curat, chiar este de apreciat”, au spus părinții.

Activitățile sportive au fost organizate cu ajutorul studenților Facultății de Sport din Craiova și a unor voluntari străini. Consilierii sportivi au gândit trasee applicative, dar şi o serie de activităţi sportive menite să îi încurajeze pe participanţi să practice sport constant, după cum au precizat reprezentanții DJS Dolj.

“Sunt activități fizice de mișcare pe care le facem împreună cu copiii, cu părinții. Vom fi în fiecare sâmbătă, de la ora 11, până în septembrie, în Parcul “Nicolae Romanescu”, în zona foișorului. Sperăm să vină cât mai mulți copii și să se bucure și de vremea frumoasă și de mișcare și de toate jocurile pe care le gândim împreună cu studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, împreună cu voluntari străini care au venit prin Erasmus și care sunt implicați în acest proiect”, a declarat Alina Ionescu, directorul DJS Dolj.

În aceeași zonă a fost organizat și un târg de adopții canine. 10 căței capturați de hingheri și duși în adăpostul de la Breasta, vaccinați și deparazitați, au fost aduși în Parc.  

“Încercăm să schimbăm niște mentalități. E greu dar se poate. Încercăm să învățăm lumea că a adopta un cățel este o fericire. Până acum s-au adoptat trei, dar cred că vor fi mai mulți”, a spus Cerasela Matei, voluntar la eveniment.

În zonă a fost prezentă și Poliția Animalelor.

Populare

Recomandări

Edi Iordănescu recunoaște că România nu e la cel mai înalt nivel: „A fost și puțin trac”

Edi Iordănescu recunoaște faptul că meciul cu Andorra nu...

Alibec mai vrea o victorie pentru România: „Sper ca Belarusul să vină cu moralul scăzut”

Denis Alibec speră ca românii să prindă încredere după...

ANM: Cod galben de vânt în Gorj și Vâlcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare...

Un oraș din România, în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2023

Revista TIME a lansat lista anuală a celor mai...