Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Tensiunile dintre Rafila și Arafat continuă! Ministrul Sănătății vrea serviciul de urgență SMURD

Publicat

pe

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că serviciul de urgență SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății. Este pentru prima oară când Rafila, aflat într-o relație rece cu Raed Arafat, cere o astfel de transformare radicală a serviciilor medicale de urgență.

”La DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne – n.red.) sunt profesioniști, e domnul Arafat, dar evident discutăm de o activitate medicală, iar responsabilitatea în fața opiniei publice și a lumii medicale este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri, SMURD e o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii medicale e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele funcționează integrat. Trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții la un moment dat”, a spus joi Rafila la o dezbatere publică.

Miza financiară și politică a unei astfel de mutări este semnificativă. În 2021, bugetul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost de peste 2 miliarde de lei, iar SMURD are la rândul său un buget separat, alimentat din multiple surse (Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor, donații, sponsorizări, dar și din bugetele autorităților publice locale), scrie g4media.ro

Tensiunile dintre Rafila și Arafat au apărut din primele zile ale guvernului Ciucă, motivul la acel moment fiind gestionarea pandemiei de covid. Una dintre primele decizii ale ministrului Rafila a fost oprirea conferințelor săptămânale de presă la care Raed Arafat prezenta informații despre pandemie.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.