sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. A fost aprobat proiectul pentru reabilitarea Complexului de Servicii sociale pentru copii

Proiectul “Reabilitare și modernizare Complexul de Servicii sociale pentru copii, Drobeta Turnu Severin” a fost aprobat, astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean.

Proiectul presupune reabilitarea și modernizarea Complexului de Servicii sociale pentru copii, Drobeta Turnu Severin, aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, imobil care are o vechime de 65 de ani.

”Proiectul elaborat pentru a fi finanțat în cadrul PNRR cuprinde lucrări precum refacerea șarpantei, a tencuielilor degradate, a trotuarelor, dar și montarea pompelor de căldură care să funcționeze alternativ cu sistemul centralizat de încălzire, refacerea instalațiilor electrice și de căldură, montarea de panouri solare și înlocuirea corpurilor de iluminat cu cele de tip LED, în vederea reducerii consumului de electricitate. Practic, scopul proiectului este de a eficientiza clădirea din punct de vedere energetic, pentru reducerea cheltuielilor pe termen lung”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a proiectului este de 12 081 786 lei, cheltuielile neeligibile fiind acoperite de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost aprobat un nou acord de parteneriat între Consiliul Județean Mehedinți și Primăriile Malovăț, Izvoru Bârzii, Breznița Ocol, Ilovăț și Bâlvănești pentru obiectivul de investiții care vizează realizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branșamentelor, precum și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale în cele cinci comune. Investiția va fi depusă spre a fi finanțată în cadrul Programului Național ”Anghel Saligny”.

“PNRR și PNI Anghel Saligny sunt două oportunități de investiții, atât la nivel național, cât și la nivel județean și le vom exploata, astfel încât să aducem cât mai multe fonduri în județul Mehedinți”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica