vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cârțu îi cere ajutorul lui Rotaru în mercato: „E numai decizia și puterea patronului”

Candidat unic la președinția clubului, Cârțu a făcut lista de achiziții pentru sezonul care vine, dar spune că-i va fi greu să se descurce fără sprijinul patronului Mihai Rotaru și al aghiotantului Copilu.

Nici n-a început scrutinul pentru desemnarea președintelui CSU Craiova, în persoana lui Sorin Cârțu, unic candidat, că acesta a și declarat că va fi foarte greu să aducă anumiți jucători în Bănie fără aportul patronului. Cârțu se bizuie pe puterea de convingere a lui Rotaru asupra lui Mitriță pentru ca acesta să revină la clubul care l-a repus în circuitul fotbalului internațional. Așteptările președintelui de la patron sunt generate de faptul că Rotaru este nașul lui Mitriță. În plus, dacă revenirea s-ar produce ar însemna cheltuieli care nu s-ar încadra în bugetul de 7.5 milioane de euro, în opinia lui Sorinaccio.
„M-aş bucura să vină Mitriţă la noi, dar asta este numai decizia şi puterea patronului, pentru că la bugetul acesta, de 7,5 milioane de euro, nu-ţi permiţi să achiţi nu ştiu câţi bani pentru Mitriţă. Numai patronul ar putea să rezolve chestia asta. Ar fi o butelie mare de oxigen pentru echipă, pentru compartimentul nostru ofensiv. Dar din moment ce PAOK nu activează clauza de cumpărare din vară, înseamnă că mai are contract cu americanii şi trebuie plătită o sumă de transfer” a declarat Sorin Cârţu la Oltenia TV.
Pe lângă Mitriță, Cârțu s-a consultat cu Copilu și au ajuns la concluzia că următoarea campanie de achiziții ar trebui să aibă în prim-plan aducerea unor fundași centrali, asta pentru că veteranul Marius Constantin își încheie aventura în Bănie la finalul acestei stagiuni. În plus, dacă recuperarea lui Lyes Houri nu decurge așa cum preconizează conducătorii este plauzibil să ajungă la echipă un nou mijlocaș ofensiv.
„Deja am început căutările împreună cu Marian Copilu, pe anumite posturi. Se ştie că Marius Constantin îşi termină contractul, trebuie să căutăm un fundaş central sau doi şi să nu mai simţim ce am simţit anul acesta. Screciu poate fi folosit şi la mijloc. Să vedem care este situaţia lui Houri, cum se va recupera”, a mai spus Sorin Cârțu.
Clubul oltean a dat zilele trecute mai multe informații despre alegerile cu un singur candidat pe care le organizează: „Scrutinul va avea loc în ziua meciului cu CFR Cluj, duminică, 10 aprilie 2022, secțiile de votare fiind deschise în intervalul orar 18:30 – 23:00.
Abonații Clubului Universitatea Craiova vor avea la dispoziție secții de votare amplasate în incinta stadionului „Ion Oblemenco”: la Tribuna a II-a, Tribuna I, Peluza Nord și Tribuna VIP. Pentru a-și exercita dreptul la vot, persoanele doritoare sunt obligate să aibă în posesia lor cardul de abonat în momentul accesului în secțiile de votare. Fiecare abonat va vota în tribuna sau peluza stipulată pe abonament.
Sperăm ca toți abonații Științei să participe la această acțiune unică în istoria fotbalului românesc, creată special pentru cel mai fierbinte public din țară și pentru a-i da șansa, astfel, să decidă cine va conduce destinele clubului în următorii 2 ani”.

Politica