miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șpaga de zeci de mii de euro pentru job-uri inexistente-DGASPC Dolj a făcut plângere

Direcția Pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj a făcut plângere încă din mai 2021 pe numele femeii care a păgubit de zeci de mii de euro 23 de oameni pe care i-a mințit că îi va angaja la Casa de Tip Familial Calafat II. Acest centru nu a funcționat niciodată. Nici măcar nu este gata de deschidere, iar de angajări aici, deocamdată, nici nu poate fi vorba.

Reprezentanții DGASPC Dolj au transmis că în mai 2021 au intrat “în posesia unor informații conform cărora o persoană se folosea de numele instituției și de o presupusă influență pe care ar fi afirmat că ar avea-o asupra unor angajați din cadrul instituției pentru a ajuta alte persoane să se angajeze într-o structură organizatorică din cadrul DGASPC Dolj, respectiv Casa de Tip Familial Calafat II.

De îndată, conducerea instituției a înaintat o plângere penală organelor de anchetă competente  și a pus la dispoziția acestora toate informațiile deținute,  în vederea verificării aspectelor semnalate și dispunerea măsurilor legale în consecință”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj se delimitează de orice activitate infracțională și informează instituțiile abilitate ori de câte ori are cunoștință despre indicii sau suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni”, au mai adăugat aceștia.

Amenajarea Casei de Tip Familial Calafat II a fost sistată după ce constructorul a intrat în faliment. DGASPC Dolj nu a făcut angajări pentru acest centru încă nefuncțional, după cum au explicat, pentru “Jurnalul Olteniei” reprezentanții instituției. Cu toate acestea, femeia trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență a reușit să înșele 23 de oameni care ar fi vrut să lucreze aici, ei sau apropiați ai lor.

„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj (D.G.A.S.P.C.).

Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține D.G.A.S.P.C. Dolj”, au transmis procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Procurorii dispus măsuri asigurătorii față de femeia care a înșelat 23 de oameni.

„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție”, a mai transmis DNA.

Politica