joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Persoană fără calitate specială trimisă în judecată pentru trafic de influență în formă continuată

O persoană fără calitate specială a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție din cadrul Serviciului Teritorial Craiova pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit, inculpata ar fi pretins de la mai multe persoane sume de peste 85.000 de euro în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj

”În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj (D.G.A.S.P.C.).
Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține D.G.A.S.P.C. Dolj”, se arată în comunicatul DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză, s-a dispus măsuri asigurătorii față de inculpată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Politica